PERIVO plošče

 

PERIVO – Plošče za izravnavo izsekovalnega pritiska

 

Navodilo za uporabo:

 

Z uporabo PERIVO plošče za izravnavo pritiska se lahko izravnavajo tolerančna odstopanja višine izsekovalnih linij in odstopanja v planparalelnosti izsekovalnega stroja. Odstopanja se preko izsekovalnih nožev prenesejo v PERIVO plošči in tako izravnajo.

 

Za pripravo izsekovalnega orodja se praviloma uporabi pola papirja za pripravo. Na to polo se nato lepijo trakovi podložnega papirja, s katerim se poviša pritisk na izsekovalnih nožih, ki ne presekajo popolnoma.

 

S  PERIVO – ploščo za izravnavo pritiska pa se vrši obraten postopek: zaradi izsekovalnega pritiska se vsi izsekovalni noži izravnajo na enotno višino in pola je enakomerno izsekana. Višji izsekovalni noži se z zadnjo stranjo ugreznejo v PERIVO ploščo, zaradi česar se izognemo poškodbi rezila. Zaradi tega postopka se čas priprave na delo skrajša na minimum, priprava izsekovalnega stroja je možna v nekaj minutah.

 

Prednosti nove tehnike

Ţ      zmanjšana obraba izsekovalnih nožev, zaradi tega boljša kvaliteta izseka, zmanjšanje tvorbe mrvic in papirnega prahu na izsekanem kartonu.

Ţ      zaradi zmanjšanja obrabe nožev daljša življenjska doba izsekovalne forme

Ţ      ni obrabe plošče za izsekovalnim orodjem, ker ni direktnega kontakta

Ţ      močno zmanjšana obraba spodnje izsekovalne plošče , ker je pritisk izsekovalnih nožev izravnan s PERIVO ploščo (posebej pomembno pri 1mm ploščah)

Ţ      čas, potreben za pripravo, se skrajša za cca. 80%; skozi le-to izboljšana produktivnost izsekovalnega stroja.

 

Kako dolgo lahko uporabljamo PERIVO ploščo?

Ţ      PERIVO ploščo lahko uporabimo večkrat

Ţ      z eno izsekovalno formo lahko izsekamo okrog 60.000 izsekov, odvisno od gramature kartona

Ţ      z menjavanjem izsekovalnih orodij lahko z eno ploščo napravimo do 400.000 izsekov, odvisno od posameznih naklad

 

Kdaj naj bi uporabili PERIVO kompenzacijsko ploščo?

Ţ    pri manjših in srednjih nakladah: tu je še posebej pomembno skrajšanje časa za pripravo

Ţ    pri predelavi kartona do 600g, kot tudi pri predelavi kaširanega mikrovala in B-vala ter ostalih valovitih kartonov.

Ţ    pri ustreznem (dobrem) stanju izsekovalnega orodja in izsekovalne plošče: prevelikih odstopanj PERIVO plošča ne  more izravnati

Ţ      glede na stanje uporabljenega izsekovalnega orodja se v določeni meri lahko vrši izravnava pritiska tudi na izravnalni poli s podlepljanjem podložnih trakov. Podlepljanja se poslužimo takrat, kadar niti pri povišanju izsekovalnega pritiska za 15% vsi izsekovalni noži še niso presekali, ali kadar je izsekovalna plošča bolj obrabljena na mestu prednjih in sredinskih izsekovalnih nožev. Tudi ob sočasni uporabi pole za pripravo in PERIVO plošče se čas priprave skrajša za okrog 80%.

V katerih primerih uporaba PERIVO plošče ni smiselna?

Ţ      Kadar so v planparalelnosti izsekovalnega stroja velika odstopanja

Ţ      Pri velikih nakladah (več kot 600.000 izsekov). Če je kljub temu želimo uporabiti pri velikih nakladah, pa jo je treba, ko se obrabi, zamenjati

Ţ      Pri izsekovanju etiket; na tem področju se doslej poraba PERIVO plošče še ni obnesla.

 

Kako se namesti PERIVO plošča?

 

Ţ      PERIVO plošča se namesti za izsekovalno orodje tako, da je v neposrednem stiku z zadnjo stranjo izsekovalnih nožev. Tako se lahko izravnajo razlike v višini izsekovalnih nožev.

Ţ      Izsekovalni pritisk na stroja se najprej nastavi na 0, debelina PERIVO plošče je 0,5mm.

Ţ      Prvo polo se izsekuje s pritiskom nastavljenim na 0, kontrolira dosežek, in nato glede na kvaliteto izseka se pritisk počasi povišuje, dokler vsi noži ne presekajo. Če na posameznih področjih pri normalnem pritisku pola še kljub vsemu ni čisto izsekana, lahko na teh mestih pritisk izravnamo konvencionalno (=podlepljanje s podložnim trakom). Pri prevelikem dodajanju izsekovalnega pritiska na stroja obstaja nevarnost, da se razlika v višini izsekovalnih in žlebilnih linij zmanjša do te mere, da nastopijo problemi pri žlebljenju. Do poškodbe rezila izsekovalnih nožev ne more priti, saj se hrbtišča le-teh do 0,5mm globoko vtisnejo v PERIVO ploščo.

 

Kratko navodilo za uporabo

 

PERIVO – Plošče za izravnavo izsekovalnega pritiska

80% prihranek časa pri pripravi

1.        Položite PERIVO ploščo neposredno za izsekovalno formo. Hrbtišča izsekovalnih nožev se morajo neovirano vtisniti v PERIVO ploščo.

 

2.        Zmanjšajte izsekovalni pritisk na stroju na 0. Potrebni pritisk bo nastal zaradi debeline PERIVO plošče 0,5mm

 

3.        Postopoma povišujte izsekovalni pritisk, dokler ne boste zadovoljni z izsekom, vendar le do največ 100% normalnega izsekovalnega pritiska. Previsok pritisk bi pripeljal do uničenja PERIVO plošče.

 

4.        Majhne korekcije izsekovalnega pritiska lahko opravimo s podlepljanjem (okrog 20% običajnega dela). Priporočamo uporabo barvnega, natančno  kalibriranega izravnalnega traku PROFITAPE.

Ţ      PERIVO ploščo se lahko z različnimi izsekovalnimi formami večkrat uporabi

Ţ      Ne more izravnati prevelikih odstopanj, preveč obrabljenih izsekovalnih nožev in plošč

  NazajPrva stran - Ponudba - Tehnične informacije - Kontakt - Kazalo 


Copyright © International Die Technology,d.o.o.,  2002 - 2004. Vse pravice so pridržane.

Server Info